Weer in vorm komen na de bevalling

Om weer in vorm te komen na de bevalling is het belangrijk te weten dat uw lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. U kunt het beste vier tot zes weken wachten voordat u weer gaat sporten, afhankelijk van het soort bevalling dat u heeft gehad. Uw arts kan u advies geven over hoeveel u moet bewegen.

Uw lichaam weer in vorm brengen na een bevalling kan een emotionele ervaring zijn. U zult waarschijnlijk te weinig slaap hebben en emotioneel uitgeput zijn. Hierdoor kan het moeilijk zijn om u te concentreren op het sporten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat u het uzelf en uw baby verschuldigd bent om in beweging te komen. Uw lichaam weer in vorm brengen zal uw gezondheid en geestelijk welzijn verbeteren.

U bent misschien geneigd om meteen in een intensieve training te springen, maar dat is niet de beste optie. Het is belangrijk dat u het rustig aan doet en naar een gematigde intensiteit toewerkt. In de eerste weken is het niet raadzaam om zware oefeningen te doen, zoals gewichtheffen. Begin liever met rustige buik- en bekkenbodemoefeningen.

Postnatale lichaamsbeweging kan u helpen te herstellen van uw zwangerschap en u helpen vet te verliezen en spieren te kweken. Begin ook met prenatale vitaminen, die uw lichaam helpen genezen. Afhankelijk van uw dieet moet u misschien meer calorieën innemen. Als u borstvoeding geeft, moet u elke dag 200 tot 300 calorieën extra binnenkrijgen.

Een van de gemakkelijkste manieren om extra gewicht te verliezen is een goed dieet. De meeste vrouwen zeggen dat een dieet de beste manier is om snel gewicht te verliezen. Maar je moet niet meteen in een crashdieet springen. Crashdiëten kunnen ongezond zijn en zullen je niet de resultaten geven die je zoekt.

Hoewel het proces om je lichaam weer in vorm te krijgen na een bevalling een uitdaging kan zijn, kun je het doen! Zolang je de tijd neemt en geduld oefent, zou je je doelen moeten bereiken. Sommige nieuwe moeders kunnen zelfs een postnatale depressie krijgen, wat beangstigend kan zijn. Wees dus niet bang om hulp te vragen. Een vriend of familielid kan je een handje helpen of het huishouden voor je doen.

Probeer ondanks je hectische schema elke dag een paar minuten aan postnatale lichaamsbeweging te doen. Zelfs 10 minuten is beter dan niets. En wandelen is een activiteit met een laag risico, dus u kunt tegelijkertijd uw lichaam in beweging brengen.

Zodra u klaar bent om weer lichamelijke activiteiten te ondernemen, is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen cardio- en krachttraining. Naast het verbranden van calorieën helpt lichaamsbeweging uw spieren om weer sterk en soepel te worden. Het aantal stappen verhogen met slechts 10 procent kan een groot verschil maken. Of u er nu voor kiest om in een sportschool of thuis te trainen, u kunt beginnen met het opbouwen van uw kracht.

Je kunt weer in vorm komen na de bevalling met behulp van een gezond dieet, een beetje zelfliefde en wat toewijding. Als je gemotiveerd bent, kun je je lichaam weer in vorm krijgen met de hulp van een ondersteunende vriend of familielid.